Dizajnirani PROgabioni posebno su osvježenje na tržištu. Namijenjeni su za uređenje vanjskih i unutarašnjih prostora za odmor, izradu dvorišnih ograda, pregradnih, zaštitnih i potpornih zidova, te sprječavanje i sanaciju klizišta. Gabion je dobio ime po italijanskoh riječi gabioni – kavez. Mi dizajniramo, gradimo, punimo i montiramo najljepše i najkvalitetnije „kamene kaveze“ na tržištu pod vlastitim brendom PROgabion. U njima svojim kupcima nudimo snagu, masivnost i dominaciju prirodnog kamena, oblikovanog čvrstim čeličnim mrežama, prema vlastitim željama.

Osjećaj za lijepo i funkcionalno, integrisan je u dizajn, koji potpisuju naše arhitektice, koje su došle do izvrsnih rješenja dugotrajnim istraživanjem tržišta, želja kupaca, a uz podršku tima građevinskih, elektro i mašinskih inženjera. Da bismo imali najbolje proizvode na tržištu, koristimo najbolje materijale iz prirode, koje nalazimo u našem okruženju: krečnjak iz stjenskih masiva bosanskih planina Konjuha i Majevice, kamene oblutke iz korita rijeke Drine ili ukrasni kamen, specijalno biran za Vas, u stručno održavanim nalazištima u rergiji.


PROgabione po Vašoj želji punimo i drvenim oblicama, šišarkama, te recikliranim materijalima (staklenke, lomljena plastika, konzerve) ili matrijalima po Vašj želji i ukusu.

Dizajn, izrada i montaža PROgabiona naš je novi poslovni koncept, koji korespondira sa vizijom razvoja, zasnovanom na osmišljavanju i razvoju novih proizvoda. Tržištu nudimo spoj izvornih, prirodnih materijala, koji su našim iskustvima i znanjima spojeni u funkcionalno jedinstvo. Moderni materijali i jedinstven dizajn, daju posebnu dimenziju i dugo trajanje našim proizvodima.

Čelični PROgabioni se nakon izrade šalju na toplo cinčanje, čime se garantuje njihova dugotrajnost. Mi dajemo garanciju na deset godina, osim ako je u pitanju mehaničko oštećenje.

Naši inženjerski timovi dugo su radili na osmišljavanju najboljih rješenja za zahtjevno tržište i za istančani senzibilitet kupaca. Naša poslovna filozofija zasnovana je na pružanju mogućnosti kupcima da sami sudjeluju u pronalaženju rješenja, koja će naš tim dovesti do optimalne realizacije.

Dakle, mnoge kvalitetne dizajnirane proizvode iz naše palete možete naći kod nas ili u bolje opremljenim trgovinama baštenske opreme - a ukoliko ste posebno kreativni i sami želite svoje ideje podijeliti sa nama i ugraditi ih u konačno dizajnersko rješenje, koje ćemo primjeniti u Vašem prostoru za odmor, pošaljite nam svoj prijedlog, a mi ćemo na osnovu njega dati optimalna rješenja. Kontaktirajte nas!

Image
Image
Image
Image